in , ,

DIY Τσιμεντένια Βάζα

Μοναδικά διακοσμητικά από γυάλινα βάζα και μπουκάλια με χρήση τσιμέντου. Είναι εκπληκτικό ποσό εύκολα και γρήγορα είναι στην κατασκευή.

Υλικά:
Γυάλινα βάζα ή μπουκάλια
Μεζούρες μέτρησης (1/4 κούπα και 1 κούπα, 60 και 250 ml αντίστοιχα)
Μάσκα για σκόνη
Προστατευτικά γάντια (εφαρμοστά)
Πλαστικό μπολ
Χυτό, μη συρρικνούμενο τσιμεντοκονίαμα
Νερό
Γυαλόχαρτο (προαιρετικό)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις διαφορετικές παραλλαγές στην τεχνική οι οποίες εξαρτώνται από το πόσο νερό θα χρησιμοποιηθεί για το τσιμέντο.

Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα πολύ παχύρευστο μείγμα τσιμέντου. Η διαδικασία είναι γενικά η ίδια σε όλες τις παραλλαγές. Φορέστε τη μάσκα και τα προστατευτικά γάντια για να εργαστείτε με το τσιμέντο. 

Για κάθε ένα από τα διακοσμητικά θα χρειαστείτε μια κούπα τσιμέντο και 1/4 κούπα νερό. Επειδή το τσιμέντο πήζει γρήγορα μην προσθέσετε το νερό μέχρι να έχετε τα πάντα έτοιμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μετά την προσθήκη του νερού στο τσιμέντο, ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό.

Σε αυτό το σημείο, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να είναι σαν στόκος. Αν μετά το νερό γίνει πιο λεπτόρρευστο προσθέσετε περισσότερο τσιμέντο και ανακατέψτε.

Πάρτε ένα μέρος τσιμέντου, βάλτε το στο γυάλινο βάζο και αρχίσετε να το απλώνεται. Δεν θα μείνει στη θέση του σε αυτό το σημείο, αλλά δεν πειράζει. Προσθέστε κα άλλα κομμάτια και απλώστε τα μέχρι να καλύψετε το βάζο. Επειδή σε κάποια σημεία το τσιμέντο θα στάξει, γυρίζετε συνεχώς το βάζο καθώς το δουλεύετε. Θα φαίνεται σαν μια πλήρης αποτυχία, μέχρι το τσιμέντο να αρχίζει να πήζει.

Καθώς το τσιμέντο σκληραίνει θα μείνει στο βάζο, οπότε χρειάζεται μόνο να εξομαλύνεται την επιφάνεια του. Μπορεί η βάση του βάζου να έχει τσιμέντο οπότε ισιώστε την αφαιρώντας το με το δάχτυλο.

Καθώς το τσιμέντο σκληραίνει λίγο περισσότερο, κρατήστε το βάζο από το λαιμό, ρίξτε πάνω του λίγο νερό και τρίψτε το με τα χέρια σας για να εξομαλύνετε την επιφάνεια.

Τέλος διορθώστε το λαιμό, προσθέτοντας λίγο νερό στο τσιμέντο που σας έχει μείνει και απλώνοντάς το πάνω στην περιοχή του λαιμού.

Τέλος, για μικροδιορθώσεις μπορείτε να αφαιρέσετε τσιμέντο με γυαλόχαρτο ή να προσθέσετε λίγο τσιμέντο.

Παραλλαγή 1
Για αυτή την παραλλαγή, φτιάξτε πιο λεπτόρρευστο το μείγμα με την προσθήκη περισσότερου νερού στο τσιμέντο. Επειδή το βάζο έχει γραμμές για καλύτερο αποτέλεσμα χρειάζεται να είναι ορατές κάτω από το τσιμέντο.

Πρώτα βάλτε περίπου 1/4 κούπα του μείγματος μέσα στο βάζο, καλύψτε το στόμιο με το ένα χέρι και αναποδογυρίστε το βάζο για να καλύψετε το εσωτερικό. Στη συνέχεια, βάλτε τσιμέντο στο εξωτερικό και απλώστε περιστρέφοντας το βάζο από το λαιμό και δουλεύοντας με τα δάχτυλά κατά μήκος των γραμμών.

Παραλλαγή 2
Στην παραλλαγή αυτή το μείγμα είναι αρκετά παχύρευστο σαν μαρέγκα. Απλώστε το πάνω στο βάζο και με τα δάχτυλα σας τραβήξτε το για να σχηματίσετε ανάγλυφο με μύτες. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτό το βάζο, ακόμη και μετά το πήξιμο, διότι είναι εύκολο να σπάσουν οι μύτες.

fotos via diyfurniturestudio

Δείτε επίσης – Super κατασκευές απο τσιμέντο

Δείτε επίσης – Φτιάξτε φανταστικές γλάστρες απο τσιμέντο και πετσέτες! + 10 υπέροχες ιδέες!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε γράμματα απο τσιμέντο!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

25 υπέροχες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κορνίζες Shadow box!

17 Δημιουργικές Ιδέες για Ράφια ΙΚΕΑ Lack – Ikea hacks