in ,

Δημιουργήστε μοναδικά διακοσμητικά με σεμεδάκια και τσιμέντο

Ψάχνετε για ένα νέο και διαφορετικό τρόπο για να χρησιμοποιήσετε τα σεμέν ή άλλα πλεκτά που έχετε προίκα από τη γιαγιά ή τη μαμάς σας; Τι θα λέγατε να τους δίνατε νέα ζωή μου βουτώντας τα σε τσιμέντο ώστε να δημιουργήσετε μοναδικά διακοσμητικά για το σπίτι ή τον κήπο; Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε πλεκτό με βελονάκι και να το μετατρέψετε σε μπολ, γλάστρες, κηροπήγια, διακοσμητικά στολίδια. Οι ιδέες είναι ατελείωτες!
Μετά απο τις τσιμεντένιες γλάστρες – πετσέτες έρχονται τα σεμεδάκια!

Από ένα απλό πετσετάκι:

Σε αυτό το διακοσμητικό μπολ:

Μπορείτε να κάνετε ακόμη και μια γλάστρα:

Ή μηπως ένα κηροπήγιο:

Τι θα χρειαστείτε:
1. Σεμεδάκια από νήμα ή βαμβάκι. Πλύνετε και στεγνώστε τα για να είναι απαλλαγμένα από κόλλες κολλαρίσματος  ή άλλα σκληρυντικά.
2. Πρόσθετο συγκόλλησης τσιμέντου
3. Τσιμέντο τύπου Portland
4. Νερό
Άλλα υλικά που θα χρειαστείτε:
1. Μάσκα (Πάντα να φοράτε μάσκα για τη σκόνη όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα τσιμέντου)
2. Λεπτό κόσκινο
3. Δοσομετρητής (π.χ. ένα μικρό πλαστικό δοχείο)
4. Μακριά γάντια (Για να μην κάψετε τα χέρια σας σε περίπτωση επαφής )
5. Σπρέι μαγειρέματος ή λάδι για να αλείψετε τα καλούπια
6. Γυαλιά ασφαλείας
7. Ένα φύλλο πλαστικού
8. Ένα πινέλο
9. Πλαστικά καλούπια

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η αναλογία για το τσιμέντο είναι: 5 μέρη κοσκινισμένο τσιμέντο Portland, 1 μέρος πρόσθετο και αρκετό νερό για να κάνετε το μείγμα συνεκτικό.

Κοσκινίστε 5 μέρη τσιμέντο Portland στο δοχείο που θα φτιάξετε το μείγμα, προσθέστε 1 μέρος πρόσθετου και ανακατέψτε. Το μείγμα σε αυτό το σημείο θα είναι πολύ ξηρό.

Προσθέσετε λίγο νερό, όχι πάρα πολύ, περίπου το μισό για να αρχίσετε να ανακατεύετε. Εάν εξακολουθεί να είναι ξηρό, προσθέστε λίγο νερό μέχρι να γίνει το μείγμα συνεκτικό.

Ρίξτε μέσα το σεμεδάκι και μουσκέψτε το εντελώς.

Βγάλτε το, σκουπίστε και αφαιρέστε την περίσσεια τσιμέντου.

Απλώστε το στο καλούπι και προσαρμόστε το σεμεδάκι μέχρι να το έχετε στη θέση που θέλετε. Προσπαθήστε να το κεντράρετε όσο το δυνατόν και στη συνέχεια με ένα παλιό πινέλο σκουπίστε την περίσσεια του τσιμέντου αν υπάρχει. Επαναλάβετε με όσα σεμεδάκια έχετε. Αν το μείγμα τσιμέντου αρχίζει να στεγνώνει, ρίξτε λίγο πρόσθετο για να ξαναγίνει σαν πολτός.

Αφού τελειώσετε με όλα τα σεμεδάκια αφήστε να στεγνώσουν και να σκληρύνουν για περίπου 12 ώρες (μερικές φορές λιγότερο). Μετά καλύψτε τα με πλαστικές σακούλες ή ένα φύλλο πλαστικού για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι θα κρατάει υγρασία  κάτω από το πλαστικό αλλιώς καταβρέξτε τα λίγο καθημερινά για να τα κρατήσετε υγρά.

Μετά από τουλάχιστον μια εβδομάδα βγάλτε τα από τα καλούπια. Εάν χρησιμοποιείτε πλαστικά θα βγουν πολύ εύκολα. Μην πιέσετε με δύναμη το καλούπι, βγάλτε απαλά ή χτυπήστε ελαφρά.

Αφήστε το τσιμέντο να στεγνώσει για μερικές εβδομάδες για να εξατμιστεί η υγρασία, έτσι ώστε το χρώμα που θα εφαρμόσετε να δέσει στο τσιμέντο. Εάν το τσιμέντο δεν στεγνώσει καλά το χρώμα θα ξεφλουδίσει γρήγορα.

Αν έχετε μερικά τραχιά σημεία στο τσιμέντο τρίψτε ελαφρά με ένα γυαλόχαρτο όχι όμως πάρα πολύ γιατί θα αφαιρέσετε το τσιμέντο.

Μετά από μερικές εβδομάδες, μπορείτε να βάψετε τα τσιμεντένια έργα σας είτε με σπρέι είτε με χρώματα χειροτεχνίας. Απλά μην τα χρησιμοποιήσετε ως δοχεία τροφίμων.

via hometalk

Δείτε επίσης –  Φτιάξτε φανταστικές γλάστρες απο τσιμέντο και πετσέτες! + 10 υπέροχες ιδέες!

Δείτε επίσης –  Φτιάξτε υπέροχα μονοπάτια απο τσιμέντο στον κήπο σας!

Δείτε επίσης –   Κατασκευές απο τσιμέντο – Χέρια απο μπετό για τον κήπο σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Στέβια ή ζάχαρη? Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε.

22 Ιδέες οργάνωσης με ράφια και ραφιέρες!