in ,

Το υπέρτατο σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ!

Το σοκολατένιο του άρωμα είναι τόσο προκλητικά διάχυτο που γαργαλά τη μύτη μας, η γεύση του τόσο πλούσια που παρακαλάμε να μην τελειώσει ούτε αυτή η κουταλιά, η υφή του τόσο συμπαγής και παράλληλα υγρή που θυμίζει σοκολατόπιτα… Και φυσικά κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ότι είναι νηστίσιμο!

Σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμ. κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 γραμμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
180 γραμμ. φυτικό λάδι
250 ml γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι ζεστό στιγμιαίο καφέ (έτοιμο ρόφημα όχι σκόνη)
2 βανιλίνες
60 ml λικέρ καφέ (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη
175 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 ml γάλα καρύδας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις. Απλώνουμε λίγη μαργαρίνη σε μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 260 εκ. και την πασπαλίζουμε με κακάο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα και το λάδι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ, τη βανιλίνη και το λικέρ.
  4. Σταδιακά ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά, ανακατεύοντας παράλληλα με σύρμα ή με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα, μέχρι που μόλις να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  5. Το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 40-45′ περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10′ μέσα στη φόρμα. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Για να ετοιμάσουμε την επικάλυψη, βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ και ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Το αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα φροντίζοντας να την καλύψει όλη. Περιμένουμε 1-2′ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα και να ενωθεί με το γάλα.
  7. Αφήνουμε την γκανάς σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει, για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια επικαλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ.

via babyradio

Δείτε επίσης – Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι και πορτοκάλι

Δείτε επίσης – Φτιάξτε το κέικ των μοναχών!

Δείτε επίσης – Αφράτο και απολαυστικό κέικ με ελαιόλαδο και πορτοκάλι χωρίς Βούτυρο και Γάλα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Δείτε πως να καθαρίσετε από την πλάκα και την ουλίτιδα ΑΝΕΞΟΔΑ!

Φυσικά αντιισταμινικά που φέρνουν ανακούφιση στις αλλεργίες!