in ,

Scrapbooking ή αλλιώς: διατηρώ αναμνήσεις + 20 πανέμορφες ιδέες!

Ψάχνετε να βρείτε τρόπους για να εκφράσετε τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες; Προτιμάτε τις χειροποίητες κάρτες γενεθλίων και τα δώρα; Μάλλον πρέπει να ρίξετε μια ματιά παρακάτω: υπάρχει ένα χόμπι που θα καλύψει όλες αυτές τις ανησυχίες και τις προτιμήσεις σας.

Τί είναι το scrapbooking;
Οι ρίζες του scrapbooking (από τη λέξη scrapbook, λεύκωμα) μας ταξιδεύουν πίσω, στο 15ο αιώνα: τότε οι άνθρωποι για να διατηρήσουν τις αναμνήσεις τους, αλλά και για να δημιουργήσουν προσωπικές και οικογενειακές ιστορίες που θα παραμείνουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, ασχολήθηκαν με τη δημιουργία λευκωμάτων. Ήταν η εποχή όπου κοινά βιβλία χρησιμοποιούνταν για τη σύνθεση πληροφοριών − όπως ποιήματα, αποσπάσματα κειμένων, συνταγές μαγειρικής, κλπ. Στους επόμενους αιώνες η διάδοση των scrapbooks ήταν τέτοια που μετατράπηκαν και σε «βιβλία φιλίας», πήραν, δηλαδή, τη μορφή των εφηβικών λευκωμάτων.

Θυμάμαι τα πάντα
Τα σύγχρονα χρόνια το scrapbooking δεν αφορά τόσο στη δημιουργία λευκωμάτων, αλλά εστιάζεται περισσότερο σε δημιουργίες που στόχο έχουν να διατηρήσουν ανέπαφες τις αναμνήσεις σας από ένα ταξίδι ή μια προσωπική ιστορία.

Το scrapbooking είναι ένα χόμπι που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, και αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο, συνδυάζει πολλές μορφές τέχνης, είναι εξαιρετικά δημιουργικό και απαιτεί φαντασία και αναζήτηση φρέσκων ιδεών. Ο κύριος λόγος, βέβαια, για να το δοκιμάσετε και εσείς, είναι πως το scrapbooking είναι μια μορφή πολύ προσωπικής έκφρασης: μέσα από τις δημιουργίες σας εκφράζετε την ίδια σας την ιστορία, ενώ όλα τα υλικά και οι μέθοδοι που ακολουθείτε έχουν ένα στόχο: να απεικονίσουν στο χαρτί τα συναισθήματα που βιώσατε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ιστορίας.
Για παράδειγμα, οι διακοπές σας στην Αργεντινή και η φωτογραφία που τραβήξατε στους δρόμους του Μπουένος Άιρες μπορεί να σας θυμίζει τους χορευτές δρόμου που συναντήσατε: έτσι, ο διάκοσμος της δημιουργίας σας μπορεί να κινείται σε κόκκινες αποχρώσεις, με μικρές χάρτινες βεντάλιες και μπαντονεόν να περιτριγυρίζουν την κεντρική εικόνα.

Γιατί κανείς να ασχοληθεί;
Το scrapbooking είναι μια πρώτης τάξεως ενασχόληση, αφού σας βοηθά να συγκεντρώσετε αναμνήσεις με δημιουργικό τρόπο. Ωστόσο, τα οφέλη του είναι πολύ περισσότερα, ειδικά εάν το επάγγελμά σας σχετίζεται με δημιουργικούς τομείς: διευκολύνει την εξεύρεση ιδεών, προωθεί τη δημιουργικότητα και εξάπτει τη φαντασία, εξασκεί τις ικανότητες χειροτεχνίας. Μέσα από τις τεχνικές που χρησιμοποιεί κανείς για να δημιουργήσει, μπορεί να πάρει ιδέες και για άλλα είδη τέχνης, όπως η φωτογραφία, η ζωγραφική, το κολάζ και η χειροτεχνία. Ειδικά εάν είστε καλλιτέχνες ή εκπαιδευτικοί, που θέλουν να δώσουν ένα άλλον αέρα στα μαθήματά τους, είναι καιρός να το δοκιμάσετε!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

via flowmagazine, pinterest

Δείτε επίσης – Τι είναι quilling; Οδηγός για κατασκευές quilling + 45 φοβερές ιδέες!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε ένα βραχιόλι απο πλαστικό μπουκάλι!

Δείτε επίσης – Πως να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό χαρτί!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Σπιτική κόλλα… Και όμως γίνεται!

Φτιάχνουμε θήκη φόρτισης για το κινητό απο άδειο μπουκάλι σαπουνιού ή σαμπουάν!