in , , ,

Πώς να βάψετε τις γλάστρες σας + 80 φανταστικές ιδέες!

Είναι ωραίο να έχουμε χρώμα στη ζωή μας. Έτσι λοιπόν γιατί να μην μετατρέψουμε μία μονότονη κεραμική γλάστρα σε ένα μικρό πολύχρωμο αριστούργημα; Μπορεί να το κάνει ο καθένας με απλές τεχνικές και με τα χρώματα της επιλογής σας!

Ιδανικά για το βάψιμο γλάστρας είναι τα ακρυλικά χρώματα με βάση το νερό. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει οτι δεν μπορείτε να χρησιμοποιησετε οποιοδήποτε άλλο χρώμα θέλετε.

Για να κάνετε ρίγες καλύψτε με ταινία και βάψτε στο σχέδιο που επιθυμείτε.

Για να δώσετε ύφος παλαίωσης χρησιμοποιήστε 2 χρώματα, ένα σαν βάση πιο σκούρο και ένα πιο ανοιχτό για να περάσετε απο πάνω. Περνάτε  πρώτα το σκούρο και μετά απο πάνω με άτσαλες κινήσεις και οχι πολύ προσεκτικά το ανοιχτό. Στα σημεία που θέλετε να φαίνεται φθαρμένο σβήνετε με πινέλο ή σφουγγάρι.

Για να φτιάξετε γλαστράκια στα οποια θέλετε να γράφετε πάνω (ιδανικό για να φυτέψετε βότανα) βάψτε με μπογιά μαυροπίνακα.

Μπορείτε να γράψετε μηνύματα πάνω στις γλάστρες σας που θα σας φτιάχνουν τη διάθεση!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μία εξίσου όμορφη ιδέα είναι να γυρίσετε ανάποδα τη γλάστρα, να ρίξετε διάφορα χρώματα και να τα αφήσετε να ρέουν. Έτσι θα δώσετε ένα ύφος αφηρημένο καθώς θα φαίνεται οτι έχουν στάξει τα χρώματα.

Εαν τώρα πιστεύετε οτι το χέρι σας πιάνει τότε μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρες συνθέσεις πάνω στην γλάστρα σας.

Στο τέλος και αφού έχουν στεγνώσει τα χρώματα μπορείτε να περάσετε ένα ακρυλικό βερνικάκι διάφανο για αντέχει το έργο σας στο χρόνο αλλά και σε εξωτερικό χώρο.

Δείτε παρακάτω αμέτρητες ιδέες και ξεκινήστε!

via pinterest

Δείτε επίσης – Φτιάχνω ζαρντινιέρα από δοχείο παγωτού!

Δείτε επίσης – 24 DIY γλάστρες απο ανακυκλώσιμα υλικά!

Δείτε επίσης – 50 Ιδέες για ξεχωριστές γλάστρες!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μεταμορφώστε πήλινα γλαστράκια με πηλό και ένα καπάκι μαρκαδόρου!

Οι 42 καλύτερες θήκες για iphone που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο!